top of page
Blog: Blog2
Search
  • mathijshulster

Hulster Massage & Health - de voorstelblog

Het is vandaag 16 december 2019 en inmiddels zo’n vier maanden geleden dat ik de impuls kreeg om mijn massage-onderneming op te richten. Ik speelde al enkele jaren met de gedachte om een eigen bedrijf te starten. Ik had de kennis. Ik had de ervaring. Ik had de ideeën.


En nu ga ik me in dit avontuur storten. Ik ga de impuls volgen die zei: ‘Je moet het gewoon doen!’


Daarom deze eerste blog (lees ook ‘over mij’).


Waarom massage?


In de fysiotherapie is massage steeds meer een ondergeschoven kindje geworden. Oefentherapie en zelfredzaamheid zijn kernbegrippen geworden in de behandeling. Dat is op zich terecht, vind ik. Toch heeft massage haar kracht als therapeutisch middel voor mij dubbel en dwars bewezen. Massage kan spierspanning verminderen, het hoofd leegmaken of de circulatie van stoffen in de bloedbaan aanzetten, vaak beter dan oefentherapie dat kan. Het kan voorwaarden scheppen die nodig zijn om weer gezond te bewegen.


Massage brengt de aandacht terug naar het lichaam. Het draagt bij aan een beter welbevinden en ontspanning. Ontspanning is essentieel voor gezondheid in het algemeen, zowel als voor een optimaal herstel van klachten.


Met de massagetafel in de auto op stap door Zeist


Als fysiotherapeut behandel ik veel patiënten die niet naar een praktijkruimte kunnen komen. Onder die groep zijn verschillende mensen waarvoor een periodieke massage veel kan betekenen. Daarbij denk ik aan:


  • mensen met hulpmiddelen (wandelstok, rollator, rolstoel, scootmobiel)

  • mensen die door een aandoening minder energie hebben en een praktijkbezoek de dagelijkse bezigheden grondig opbreekt (MS, ME, burnout, whiplash)

  • mensen met aandoeningen als dementie of de ziekte van Parkinson en waarbij mantelzorgers overbelast zijn

  • mensen die in een bejaardentehuis, op een zorgboerderij of in een andere instelling wonen, dagelijks worden verzorgd of zelfs bedlegerig zijn


Voor al die mensen kan een massage aan huis een uitkomst zijn. Maar ook voor sporters of drukke zakenmensen kan een thuismassage reistijd schelen. Bovendien kan de vertrouwde omgeving van thuis ontspanning vergemakkelijken.


Waarom Massage & Health?


Gezondheid is mijn passie. Daarvan is ontspanning een (belangrijk) onderdeel. Ontspanning vinden is er in onze hectische maatschappij niet makkelijker op geworden. Met de vele prikkels in onze moderne manier van leven is het haast een kunst geworden om échte ontspanning te vinden. Naast een actieve leefstijl en een gezond, gevarieerd dieet, is slapen essentieel. Er is steeds meer bekend over hoe verstoorde rust kan bijdragen aan gezondheidsproblemen en zelfs aan overgewicht.


In mijn visie is de mens een dynamisch wezen dat gebaat is bij activiteit én rust, bij een juiste dosering, bij ritme en regelmaat, en zo nu en dan een strenge maar rechtvaardige spiegel voor inspiratie om op koers te blijven.


Met Hulster Massage & Health sta ik voor ontspanning én inspiratie, want…


Ontspanning baart kunst


Een hartelijke groet,


Mathijs Hulster

Fysiotherapeut

Acupuncturist

Schrijver

Masseur


Maakt u gauw een afspraak?

11 views0 comments

Comentarios


bottom of page